Epska druga večer u Milanu kojom je “The Boss” još jednom potvrdio svoju neponovljivu veličinu

Tekst i fotografije Samir Cerić Kovačević

Priznajem da nisam veliki fan Brucea Springsteena i nisam znao što očekivati na koncertu, ali sve se promijenilo te sparne večeri u Milanu. Koncert kao da je trajao cijelu vječnost, a toliku energiju koja isijava iz tog “vremešnog” izvođača teško bi nadmašili i mlađi izvođači. Po energičnosti na bini, stavio bih ga uz bok ni više ni manje nego s Iggy Popom ili Bruceom Dickinsonom.

Ovo je ujedno bio i moj prvi “veliki” stadionski koncert koji sam fotografirao pa sam ušavši oko 19.40 na stadion i ugledavši tu masu od oko 60.000 ljudi bio siguran da će to biti jedna velika večer.

I tako, uz Morriconeov intro došlo je i 20.23, kada je po drugi put na binu San Sira istupio veliki “The Boss” i započeo koncert uz zvuke “Meet Me in the City”, nakon koje su uslijedile “Prove It All Night”, “Roulette”, “The Ties that Bind”, pa sve do “The River”, četrnaeste pjesme po redu, koju je publika gromoglasno otpjevala zajedno sa Springsteenom.

 

Na set listi našle su se pjesme s albuma “The River” i “Born in the USA”, ali i pjesme koje je zatražila publika; zapisivajući njihove nazive na kartonima, koje je Bruce skupljao, ispunjavale su se sve te želje. Ujedno, na koncertu se našla i pjesma “Rosalita (Come Out Tonight)”, jedna od njegovih poznatijih pjesama iz daleke 1973., što je izazvalo posebno oduševljenje u publici. Ne smijemo zaboraviti ni prateći E Street Band koji je odlično odradio svirku i skupa sa Springsteenom zapalio publiku. Bitno je još jednom istkanuti da u tom bendu sviraju poznati glazbenici poput Stevena Van Zandta i Jakea Clemonsa, nećaka famoznog saksofonista Clarencea Clemonsa.

Mislim da se dio atmosfere prve večeri, koju je kolegica u prijašnjem članku o prvom koncertu vrlo dobro opisala, velikim dijelom prenio i na drugu večer, iako  mogu slobodno reći da je druga večer čak i nadmašila prvu, jer je koncert trajao duže, a Bruce se nije umarao. Redajući pjesmu za pjesmom, koncert se bližio kraju, ali taj kraj, na sveopću sreću i zadovoljstvo publike, nije dolazio. The Boss se jednostavno nije dao sa bine. Na kraju, skoro već oko ponoći, kada su svi glazbenici napustili binu, The Boss se vratio i zatvorio koncert s “This Hard Land”, samo uz zvukove klasične gitare i usne harmonike. Ta je izvedba otpratila  publiku sa suzama u očima i sjećanjem na zasigurno jedan od najvećih koncerata današnjice.

 

Setlista:

Once Upon a Time in the West (Ennio Morricone song)
Meet Me in the City (European debut)
Prove It All Night
Roulette
The Ties That Bind
Sherry Darling
Spirit in the Night (sign request)
Rosalita (Come Out Tonight) (sign request)
Fire (sign request)
Something in the Night
Hungry Heart
Out in the Street
Mary’s Place (sign request)
Death to My Hometown
The River
Racing in the Street
Cadillac Ranch
The Promised Land
I’m a Rocker
Lonesome Day
Darlington County
The Price You Pay (sign request)
Because the Night (Patti Smith Group cover)
Streets of Fire (Tour debut)
The Rising
Badlands

BIS
Backstreets
Born to Run
Seven Nights to Rock (Moon Mullican cover)
Dancing in the Dark
Tenth Avenue Freeze-Out
Shout (The Isley Brothers cover)
Bobby Jean

BIS 2
This Hard Land (solo acoustic)

Share